Microkrediet vrouwen
in maart van dit jaar is aan 40 moeders van de Vitsangalaweni school een microkrediet uitgereikt dat door Kids in Kenia beschikbaar is gesteld. Met dit microkrediet kunnen deze moeders een klein bedrijfje opzetten.

Aan ondernemingszin ontbreekt het bij deze vrouwen niet, maar wel aan de mogelijkheid om een startkapitaaltje te lenen. Bij een bank kunnen deze vrouwen niet terecht omdat ze geen onderpand of vast inkomen hebben en omdat een 'gewone' bank geen brood ziet in kleine klanten. Met dit microkrediet van Kids in Kenia kunnen de vrouwen toch een start maken.

De vrouwen aan wie dit microkrediet is uitgekeerd werken samen in een acht groepen van vijf. Alhoewel zij ieder individueel een lening van € 300 hebben ontvangen, zijn zij samen verantwoordelijk voor de terugbetaling van het totale bedrag. Deze gezamenlijke verantwoordelijkheid werkt gunstig uit. De vrouwen stimuleren elkaar tot het terugbetalen van de lening en tegelijk kunnen zij binnen deze groep hun dagelijkse ervaringen delen als beginnend zelfstandige. Dit werkt bemoedigend en draagt bij aan het zelfvertrouwen.

 

Met deze lening van € 300 kunnen ze bijvoorbeeld investeren in de aanschaf van enkele kippen, een koe of een geit, een naaimachine of een kledingwinkeltje.

Kids in Kenia ondersteunt deze vrouwen met een microkrediet zodat zij een kans krijgen om de financiële en maatschappelijke positie van het gezin te verbeteren. We verwachten dat de kinderen hier uiteindelijk ook baat bij zullen hebben.

Hieronder zie je een overzicht van de bedrijfsactiviteiten die de vrouwen gaan ondernemen.

1. KANINI MAANZO - Selling clothes
2. DAMA MNYIKA - Buying and selling Goats.
3. NIGORO  RUWA - Greengrocer.
4. NADZUA  NDURYA - Buying and selling fish.
5. MWAKA  TSUMA - Kiosk
6. EASTER  NDUNGE - Tailoring
7. CHINYAVU WABUNGO - Buying and selling cattle
8. MUPA  NGAO - Poultry keeping
9. MWANAKOMBO MANGISI    Hotel
10. MUPA MANGALE - Buying and selling maize.
11. FATUMA  MWAEGA - Buying and selling Paraffin.
12. MLONGO  NGOME - Greengrocer
13. NIMUMBO LUGWE - Buying and selling dry fish.
14. MBEYU  NDEGWA - Buying and selling Goat.
15. MWAKA MAGUNDA - Buying and selling Clothes.
16.  MGUMBA  BEJA - Buying and selling fresh fish
17. MONICA BEJA - Buying and selling Clothes
18. DZINE MGALA - Buying and selling Paraffin
19. MARIGA KAEMA - Greengrocer
20. CHIZI  MDZOMBA - Buying and selling clothes