Microkrediet vrouwen
40 moeders van de Vitsangalaweni school hebben de afgelopen jaren verschillende malen een microkrediet ontvangen dat door Kids in Kenia beschikbaar is gesteld. Met dit microkrediet konden deze moeders een klein bedrijfje opzetten. Met een vervolgkrediet konden deze vrouwen vervolgens hun onderneming continueren of uitbreiden.

Aan ondernemingszin ontbreekt het bij deze vrouwen niet, maar wel aan de mogelijkheid om een startkapitaaltje te lenen. Bij een bank kunnen deze vrouwen niet terecht omdat ze geen onderpand of vast inkomen hebben en omdat een 'gewone' bank geen brood ziet in kleine klanten. Met dit microkrediet van Kids in Kenia kunnen de vrouwen toch een start maken.

De vrouwen aan wie dit microkrediet is uitgekeerd werken samen in een acht groepen van vijf. Alhoewel zij ieder individueel een lening van € 300 hebben ontvangen, zijn zij samen verantwoordelijk voor de terugbetaling van het totale bedrag. Deze gezamenlijke verantwoordelijkheid werkt gunstig uit. De vrouwen stimuleren elkaar tot het terugbetalen van de lening en tegelijk kunnen zij binnen deze groep hun dagelijkse ervaringen delen als beginnend zelfstandige. Dit werkt bemoedigend en draagt bij aan het zelfvertrouwen.

 

Met deze lening van € 300 kunnen ze bijvoorbeeld investeren in de aanschaf van enkele kippen, een koe of een geit, een naaimachine of een kledingwinkeltje.

Kids in Kenia ondersteunt deze vrouwen met een microkrediet zodat zij een kans krijgen om de financiële en maatschappelijke positie van het gezin te verbeteren. We verwachten dat de kinderen hier uiteindelijk ook baat bij zullen hebben.

We zijn van plan om binnenkort ook op de Mkuduru-school met microkrediet activiteiten te starten.